marți, 5 martie 2013

MUJDEI DE USTUROI CU MAIONEZA


Mujdeiul de usuroi, se poate prepara in multe feluri. Simplu, doar cu ulei si apa, cu smantana, cu bulion, cu boia, cu lamaie, cu ierburi, cu unt,  in mojar, in presa de zdrobit usturoiul, tocat cu cutitul s.a.m.d.

Mai jos va prezint o reteta de mujdei cu maioneza.

Ingrediente:
*usturoi
*1 galbenus de ou
*sare
*ulei
*apa
*zeama de lamaie

Mod de preparare:
Pasul 1:
Se trece usturoiul prin presa de usturoi. Se adauga sare (dupa gust) si se amesteca totul foarte bine cu o lingura de lemn.
Pasul 2:
Se adauga galbenusul de ou, putina zeama de lamaie si se toarna, putin cate putin, ulei, exact ca la maioneza.
Pasul 3:
Se amesteca bine dupa fiecare tura de ulei, pentru ca totul sa se incorporeze perfect (asa nu exista nici o teama ca s-ar putea “taia”)
Pasul 4:
Cand se infoaie ...si e spumos, se adauga apa rece, tot asa, putin cate putin, amestecand.

Se lasa la consistenta si “taria” care se doreste.

Se serveste sa sos peste fripturi, peste, cartofi copti s.a.m.d.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes