Ingrediente:
*1 1/2 kg faina;
*drojdie;
*2 linguri ulei;
Pentru umplutura:
*1kg carne porc
*1kg ceapa;
*cateva masline negre;
*un ardei rosu
*sare;
*piper;
Mod de preparare:
Pasul 1:
Aluatul se face framantand bine toate incredientele, apoi se lasa putin la odihnit (nu e neaparat sa creasca foarte mult, pt ca o sa aiba timp sa mai creasca si in timp ce se prepara).
Pasul 2:
Ceapa se taie cubulete subtiri si se caleste cu putin ulei. Cand prinde culoare se pune sare, piper si se adauga carnea. Se mesteca bine ca sa nu se formeze bucati mari. Maslinele se curata de os si se taie bucatele, ardeiul rosu se taie cuburi mici. Se amesteca bine.
Pasul 3:
Se inting foi din aluat, mari si subtiri, se ung cu ulei si se distribuie pe deasupra lor compozitia, in mod uniform.
Pasul 4:
Se invarte foaia umpluta formandu-se un `salam` si se taie cu un cutitmelcisori. Se ung deasupra cu galbenus de ou sau ulei de masline si se dau la cuptor. Sunt foarte buni calzi.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu