luni, 4 martie 2013

OUA UMPLUTE


Ingrediente:
* 10 oua intregi
* maioneza dintr-un ou,
*1 cutie mica de smantana
* o cutie de pateu de ficat
* pt. pasta de pateu facuta in casa: 1 punga de ficatei 200g; unt 75 g;
* sare, piper

Mod de preparare:
Pasul 1
Cele zece oua intregi se fierb foarte bine, cca 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca, pana cand galbenusul interior devine tare. Apoi se lasa in apa rece, sa se raceasca, pret de alte zece minute.

Pasul 2
Dupa ce s-au racit se decojesc cu grija si se taie in lung pe jumatate, scotand galbenusul. Din cele zece oua se vor obtine 20 de oua umplute.
Pentru a le putea taia bine, ouale trebuie sa fie bine racite, iar cutitul ascutit. Se uda lama cu apa rece inainte de a taia fiecare ou. Se pastreaza galbenusurile fierte.

Pasul 3
Pasta de pateu se obtine amestecand pateul cu galbenusurile scoase din interior, si eventual se poate adauga branza.
O alta varianta pentru pasta de pateu cu care se umplu ouale, este cea facuta in casa, din ficat proaspat de pui.
Pentru pasta de ficat de pui, se spala si se curata de pielite ficateii. Se fierb intr-o cratita cu capac fara sare, cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper, aproape jumatate de ora. Cand s-a fiert, se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu mixerul vertical de mana, adaugand untul în mai multe cuburi. La final, se pun cateva galbenusuri fierte si se amesteca bine. Se drege gustul de sare şi piper.

Pasul 4
Se umplu jumatatile de ou cu pasta de pateu si se acopera apoi din belsug cu maioneza amestecata cu smantana.

Atentie! Ouale umplute nu se mananca în exces si nu se pastreaza pentru o perioada de timp îndelungata (ci doar maxim 3 zile).

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes