sâmbătă, 2 martie 2013

Pui ardelenesc la cuptor


Ingrediente:
• o caserola de pulpe de pui cu os
• 4 cartofi mari curatati de coaja
• 1 ardei verde, cativa catei de usturoi
• 2 cepe, marime medie
• 3 morcovi curatati
• 2 rosii mari, patrunjel verde
• sare, piper, boia de ardei dulce sau iute, ulei
• o cana de apa
Mod de preparare:
1. Pulpele de pui se decongeleaza, in cazul in care sunt inghetate, se spala bine in apa rece si se cresteaza pe fiecare parte cu un cutit. In crapaturile formate se adauga cate un catel de usturoi curatat de coaja si apoi se ung bine cu boia de ardei, care poate sa fie dulce sau picanta, dupa preferintele fiecaruia. Se aseaza intr-o tava teflonata si se stropesc bine cu sare si piper, apoi cu ulei, ca in imagine.
2. Legumele curatate bine si spalate se taie dupa imaginatia fiecaruia si se aseaza in tava, peste pulpele de pui impanate cu usturoi. Mie imi place sa tai cartofii mai grosi pe lungime, iar morcovii in rondele groase, deoarece la copt devin foarte dulci, ceapa se taie la fel putin mai groasa, sub forma de
pestisori. Pe deasupra se adauga patrunjel tocat.

3. Pe deasupra se aseaza rosiile taiate felii, se pune din nou sare si piper dupa gustul fiecaruia, si se stropeste din nou cu putin ulei, in acest fel straturile sunt bine omogenizate. La final se adauga o cana de apa, pentru ca puiul sa poata sa si fiarba in sosul ce se va forma. Se da la cuptor si se lasa in jur de 25 de minute, in functie de cuptorul de care dispuneti.
4. Iata cum va arata, in final tava de pui ardelenesc; Aromele proaspete de legume s-au intrepatruns, iar in casa dumneavoastra s-a instalat deja mirosul unei mese de duminica extrem de copioasa. Asezati in fafurii si decorati dupa bunul plac.
5. Serviti cu un vin alb de tara, rece de la frigider.
6. Pofta buna!     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes