luni, 4 martie 2013

TORT CU CIOCOLATA SI FRISCA


Ingrediente:

 Pt. blat:
   * 8 oua,
  * 8 linguri de zahar,
  * 8 linguri faina,
  * 4 linguri ulei,
  * 2 linguri cacao,
  * 3 linguri nuca macinata.

 Pt. crema:
 * 400g ciocolata cu lapte,
 * 250ml smantana lichida,
 * 75g unt

Pt. sirop:
    * 5linguri zahar,
    * 250g de apa

 Pt. decor si glazura:
 * 200g ciocolata,
 * lapte,
 * 100ml smantana lichida,
 *  frisca si bombonele nasturei de ciocolata, rulada de martipan pentru trandafir, diferite culori in functie de ceea ce dorim sa realizam.

Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, faina, cacao, amestecand usor de jos in sus si nucile.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit ptr 35-40min.

Mod de preparare:
Crema: topim ciocolata impreuna cu smantana, adaugam untul. Cand s-a racit se mixeaza bine pana se obtine o crema spumoasa.

Ptr sirop: zaharul se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa calduta si se lasa pe foc pana se formeaza siropul.

Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, apoi un strat gros de frisca.

Imbracam tortul in glazura de ciocolata(topim ciocolata cu smantana), ornam cu frisca si bombonele dupa preferinta.

Floarea de martipan: Dupa ce am scos din frigider rulada de martipan, am lasat sa se inmoaie un pic.

Am format mijlocul trandafirului si pe rand cu degetele am format petalele si le-am aranjat una peste cealalta.
E usor de facut, numai sa ai rabdare si putina imaginatie.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes