luni, 8 aprilie 2013

CIORBA CU ARDEI UMPLUTI


 Ingrediente:

Pentru compozitia de ardei:
* 250g carne tocata de porc
* 50g orez
* 2 linguri ulei
* 1 ou crud
* 1 lingura de faina alba
* Sare, piper, vegeta dupa gust,
* patrunjel tocat sau marar
Pentru ciorba:
* 1 canita ulei
* verdeturi: morcov, radacina patrunjel, telina, patrunjel verde, praz, patrunjel verde, 1 rosie
* 1 ceapa
* 1 cutie de smantana
* 1 ou, zeama de lamaie

Mod de preparare:
Morcovii si celelalte legume pentru ciorba de ardei umpluti se curata si se taie rondele, 1 ceapa si rosia se taie marunt. Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase langa cotor, se taie marunt.
Se pune la calit in putin ulei morcovii, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cand sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si se lasa sa fiarba legumele pana umplem ardeii cu urmatoarea compozitie: carnea tocata , 1/2 ceapa razuita, orezul spalat si scurs bine, marar verde tocat, sare ,piper si albusurile de la oua.
Cind fierbe ciorba adaugam ardeii umpluti si lasam sa fiarba. Daca mai este nevoie se mai pune apa ca sa depaseasca inaltimea ardeilor.
Cind toate sunt fierte, galbenusurile se amesteca cu zeama de lamaie , smantana si un polonic ciorba fierbinte. Stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenus cu smantana. Amestecam si punem patrunjel verde deasupra.

Se poate servi cu ardei iute si smantana, alaturi...

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes