Ardeii iuti se pot folosi pentru orice mancare picanta,
Se adauga la sosurile picante si se poate servi impreuna cu ciorba sau alte mancaruri.
Iata cateva retete cu ardei iute:
Ingrediente:
*1/2 kg ardei iuti,
*1 kg ardei grasi,
*1 kg gogosari,
*1 kg ardei capia,
*3 kg ceapa,
*2 l otet,
*1 kg zahar,
*sare dupa gust.
Mod de preparare:
Pasul 1:
Se spala bine toate ingredientele, se curata de seminte si se taie fideluta dupa care se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine.
Pasul 2:
Se dizolva sarea si zaharul in otet si se toarna peste zarzavatul taiat.
Pasul 3:
Se pun in borcane, se acopera cu otetul din vas si se asaza in camara.
Se consuma la ciorbe si mancaruri satioase.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu