luni, 8 aprilie 2013

SALATA DE VINETE CU MAIONEZA

Ingrediente:
* 2-3 vinete mari pentru copt
*  o ceapa de marime medie, sare
*  maioneza: ulei de floarea soarelui, o  lamaie, 1 lingurita mustar

Mod de preparare:
Pasul 1
Vinetele se spala si se usuca, apoi se aseaza pe o tava de copt si se coc pana cand devin moi la coaja.
Puteti pune vinetele la copt pe grătar sau plita sau pe o tava de copt.
 Învârtiti-le pe toate partile, până când sunt moi iar pielita de la suprafata este bine coapta, chiar putin arsa.

Pasul 2
 Lasati vinetele sa se racească 5 minute.
Despicati cu o lingura vinetele si scoateti miezul într-o sita deasa.
Lasati la scurs 15 minute pana cand uleiurile amare sunt eliminate.
Coaja  coapta se indeparteaza, iar pulpa se toaca foarte fin, pana devine o pasta omogena.

Atentie! Nu lasati vinetele în coaja sau la scurs prea mult deoarece se vor oxida.

Pasul 3
Odata obtinuta pasta de vinete se lasa la racit pana cand se raceste complet pentru a nu se taia maioneza.

Atentie! Nu se folosesc unelte din metal pentru tocarea pulpei deoarece pasta de vinete isi va schimba culoarea, ci se folosesc doar unelte din lemn.
Pasul 4   
Se da prin razatoarea fina o ceapa de marime medie, iar apoi se stoarce ceapa razuita de zeama si se adauga la pasta de vinete.

Pasul 5
Dintr-un ou  si o lingurita de mustar se face o maioneza groasa, prin amestecarea cu ulei de floarea soarelui, adaugand dupa gust si putina zeama de lamaie. Maioneza astfel obtinuta, se adauga la pasta de vinete numai dupa ce aceasta s-a racit complet.

Salata de vinete astfel obtinuta se asezoneaza cu sare dupa gust si se aseaza in recipiente, dupa care se orneaza cu masline negre si fasii de ardei rosii.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes